Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elfogták a nápolyi maffia egyik vezetőjét

2009.04.29. 14:19
Szerdán hajnalban őrizetbe vették a nápolyi maffia egyik vezetőjét, az egyik legveszedelmesebb klán legfontosabb vezetőjének öccsét. A hatóságok ötmillió euró értékben lefoglalták a csoport több ingatlanját is.

Magas rangú maffiavezért fogtak el Nápoly környékén szerdára virradóra, közölte a helyi rendőrség maffiaellenes csoportja. A hatóságok Michele Bidognetti elfogása mellett mintegy ötmillió euró értékben foglaltak le többek között lakásokat, villákat és termőterületeket.

Michele Bidognetti a bebörtönzött Francesco Bidognettinek, a legveszedelmesebb nápolyi Camorra-klán, a Casalesik történelmi főnökének fivére. Ő vette át a klán vezetését, mióta januárban letartóztattak egy másik főnököt, Giuseppe Setolát, akit azzal gyanúsítottak, hogy az ő utasítására lőttek le hat afrikai bevándorlót Nápoly közelében.

Michele Bidognettinél őrizetbe vételekor olyan üzeneteket találtak, amelyeket fivére küldött a börtönből különböző maffiacsaládoknak. Francesco Bidognettit elméletileg igen szigorú őrizetben tartják, csak korlátozások mellett érintkezhet más elítéltekkel vagy a látogatókkal.