Elfogták a nápolyi maffia egyik vezetőjét

2009.04.29. 14:19
Szerdán hajnalban őrizetbe vették a nápolyi maffia egyik vezetőjét, az egyik legveszedelmesebb klán legfontosabb vezetőjének öccsét. A hatóságok ötmillió euró értékben lefoglalták a csoport több ingatlanját is.

Magas rangú maffiavezért fogtak el Nápoly környékén szerdára virradóra, közölte a helyi rendőrség maffiaellenes csoportja. A hatóságok Michele Bidognetti elfogása mellett mintegy ötmillió euró értékben foglaltak le többek között lakásokat, villákat és termőterületeket.

Michele Bidognetti a bebörtönzött Francesco Bidognettinek, a legveszedelmesebb nápolyi Camorra-klán, a Casalesik történelmi főnökének fivére. Ő vette át a klán vezetését, mióta januárban letartóztattak egy másik főnököt, Giuseppe Setolát, akit azzal gyanúsítottak, hogy az ő utasítására lőttek le hat afrikai bevándorlót Nápoly közelében.

Michele Bidognettinél őrizetbe vételekor olyan üzeneteket találtak, amelyeket fivére küldött a börtönből különböző maffiacsaládoknak. Francesco Bidognettit elméletileg igen szigorú őrizetben tartják, csak korlátozások mellett érintkezhet más elítéltekkel vagy a látogatókkal.