Jusztina
10 °C
27 °C

Egerek rágtak össze egy nyugdíjast

2009.04.30. 21:32 Módosítva: 2009.04.30. 21:34
Vérrel borítva találtak rá egy ausztrál idősotthon lakójára. A férfit egy egércsapat támadta meg, és a rágcsálók csúnyán összeharapdálták az arcát, a nyakát és a kezét. Az intézetet felügyelő minisztérium szerint az állatok a hideg ausztrál ősz elől menekültek hirtelen az intézménybe, ezért nem tudták kiirtani őket időben.

Egy csapat egér támadott meg egy ágyban fekvő idős beteget egy ausztrál idősek otthonában: az állatok megrágták a fülét, az arcát és a kezeit is. Ray Hopper, ellenzéki törvényhozó, akit először értesítettek az esetről, elmondta, az idős betegre vérrel borítva találtak rá szombaton a nővérek. A férfi fülét durván megrágták az egerek, fejét harapások borították, nyakán is súlyos sérülések voltak. Keze is véres volt, láthatólag harcolt azért, hogy elkergesse az állatokat.

Hopper azzal vádolja a Dalby kórházat, amelyben a Karingal Idősek Otthona is található, hogy túl lassan reagált az állatok elszaporodására. Mint mondta, valószínűleg nem hirtelen törtek be az egerek az épületbe. Az ilyen mértékű elszaporodás hetek alatt tartó folyamat eredménye: bőven lett volna idejük, hogy cselekedjenek.

A tisztiorvosok értesítették a queenslandi egészségügyi minisztériumot, amely növelte a személyzet létszámát, emellett megkezdték az állatok elfogását és elpusztítását. Óránként ürítették a csapdákat Az egészségügyi minisztérium az esetet az állatok rohamos elszaporodásával magyarázza. Az egerek beszivárogtak az épületekbe, mivel menedéket kerestek a hideg ausztrál ősz elől.

Paul Lucas, Queensland egészségügyi minisztere bocsánatot kért az áldozattól és annak családjától, és felajánlotta a betegek másik intézménybe helyezését.