Mészárlás a bakui egyetemen, legalább tíz halott

2009.04.30. 08:42 Módosítva: 2009.04.30. 11:11
Lövöldözni kezdett egy vagy két férfi csütörtökön Azerbajdzsánban, a bakui kőolajipari egyetemen.

Legalább tíz, más források szerint tizenhárom embert megölt, többeket megsebesített, egy, más jelentések szerint két fegyveres ámokfutó csütörtökön Azerbajdzsán fővárosában, a bakui kőolajipari egyetemen, ahonnan továbbra is egymástól eltérő hírek érkeznek a támadók, a halálos áldozatok és a sebesültek számáról.

A newsazerbaijan.ru egy támadóról, 13 halottról és 11 sebesültről ír, de nem világos, hogy a halottak közé számítják-e a támadót is. Az Ans Press jelentései több, de legalábbis két támadóról szóltak, híreik szerint tíz halálos áldozata és 15 sebesültje van a lövöldözésnek.

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség úgy tudja, hogy a diákokra nyitott tüzet délelőtt fél tízkor egy fegyveres, aki elbarikádozta magát az épületben a rendőrség kiérkezésekor. Meg nem erősített hírek szerint túszokat is ejtett az ámokfutó. A készenléti rendőrség két osztagot vezényelt a helyszínre, az egyetem közelében lévő épületekre mesterlövészeket küldtek.

Szemtanúk szerint sokan kiugrottak az egyetemi épület emeleti ablakaiból a lövöldözés miatti pánikban.

Egyelőre nincs pontos információ arról, miképp ért véget az ámokfutás és a túszdráma, érkezett olyan hír, hogy a fegyveres végzett magával. A legutóbbi információk szerint a helyszínt már elhagyták a kommandósok. A newsazerbaijan.ru híre szerint a férfit lelőtték, állítólag grúz állampolgárságú, azeri származású volt a támadó. Az Ans Press híre szerint két támadó volt, egyikük végzett magával, a másikat lelőtték.