Falba verte a fejét, hogy vádolhassa a rendőröket

2009.05.04. 15:54
Hamis vád miatt indítanak eljárást egy békéscsabai férfi ellen, aki azzal vádolt meg rendőröket, hogy megverték. A férfi februárban tett feljelentést, miután ittas vezetésért eljárás indult ellene. A nyomozás során azonban kiderült, magának okozott sérüléseket, hogy megvádolhassa a rendőröket.

A rendőrök előbb vérvételre majd a kapitányságra kísérték a férfit februárban, aki azt állította: közben megverték, fejét többször a falnak ütötték. A nyomozás során azonban kiderült, hogy a férfi magának okozott sérüléseket.

A rendőrautóban először a szélvédőbe fejelt, a kapitányságon pedig többször a falnak ütötte a fejét, közben azzal fenyegette a rendőröket, hogy elintézi őket. Arra azonban nem számított, hogy az egyik rendőr mobiltelefonnal rögzíti a történteket.

Az ügyben eljáró ügyészség bűncselekmény hiányában megszüntette a rendőrök ellen az eljárást, a magát bántalmazó férfi ellen ugyanakkor hamis vád miatt hivatalból eljárást indítanak - tájékoztatta hétfőn a Független Hírügynökséget dr. Veress Gabriella Békés megyei Főügyész.