Abramovics pókeren bukta el az egyik luxusjachtját

2009.05.05. 12:04 Módosítva: 2009.05.05. 12:52
Az orosz oligarcha londoni klubcsapata, a Chelsea múlt heti BL-meccsére utazott Barcelonába, amikor egy pókerjátszmán állítólag elvesztette félmillió dolláros jachját. Járhatott volna rosszabbul is.

A Moszkovszkij Komszomolec napilap szerint az orosz oligarcha Barcelonában pókerezett, és ekkor tette fel, majd vesztette el félmillió dollárt (kb. 105 millió forintot) érő jachtját, ami állítólag flottájának éke volt. Abramovics a Bajnokok Ligája elődöntőjére érkezett a katalán fővárosba, hogy megnézze a tulajdonában lévő londoni csapat, a Chelsea meccsét a Barcelona ellen. A moszkvai lap nem közölte sem a hajó, sem hírforrása nevét.

000 Par2460160[1]

A brit sajtó "Roman-flottának" nevezi Abramovics több száz millió dollárt érő jachtgyűjteményét. A Moszkovszkij Komszomolec azt is írta, hogy a mágnás kártyaszenvedélye régóta feszültségforrás közte és barátnője, Dária Zsukova között, és hogy Abramovics előszeretettel játszik online szerencsejátékokat.

Ha Abramovics kártyaszenvedélye valóban megzabolázhatatlan, sokkal rosszabbul is járhatott volna, a félmilliós jacht ugyanis eltörpül a flottája nagyobb hajóihoz képest. Tavaly készült el például legnagyobb, közel 150 méteres jachtja, az Eclipse: ha Barcelonában azt tette volna fel tétként, 200 millió fontot, mintegy 65 milliárd forintot bukott volna.

A Moszkovszkij Komszomolec mellett további két orosz lap, az Izvesztyija és a Trud is hírt adott Abramovics pókertörténetéről, amelynek forrása állítólag a La Repubblica nevű olasz újság. A milliárdos szóvivője, John Mann viszont állítja, hogy Abramovics nem volt Barcelonában a meccs idején,.és nem játszotta el pókeren egyik hajóját. A Londonban élő orosz mágnás szóvivője közölte: "Roman Abramovics ügyvédei utasítást kaptak, hogy vizsgálják meg egy per lehetőségét az álhírt közzétevő lapok ellen".