Meghalt egy munkás a Közraktár utcai építkezésen

2009.05.05. 18:59 Módosítva: 2009.05.05. 19:51
Beomlott egy bontás alatt álló épület teteje az új kulturális központ, a CET építkezésén. Egy munkás a helyszínen életét vesztette.

Egy munkás meghalt, három társa pedig könnyebben megsérült, amikor beomlott az egyik bontás alatt álló épület teteje Budapesten, a IX. kerületi Közraktár utcában.

A mintegy 40 négyzetméternyi födémszerkezet 10 méter magasról omlott le - mondta Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője. A helyszínen dolgozó művezető elmondta, az épületben négyen dolgoztak, így további sérülteket nem keresnek a tűzoltók.

Németh Cecília, a mentőszolgálat szóvivője kérdésünkre elmondta, egy sérültet a helyszínen elláttak, két munkást kellett kórházba vinni, de ők is csak könnyebben sérültek meg.

A régi Közraktárak átépítésével nemrég kezdődött meg Budapest új kulturális centrumának, a CET-nek az építkezése. A halálos baleset az egyik épület bontásánál történt.

Legutóbb tavaly novemberben történt hasonló eset a fővárosban. Akkor a Bolyai János Katonai Műszaki Főiskola homlokzata temetett maga alá egy embert.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport