Három kiló heroin egy soproni sírban

2009.05.08. 13:52 Módosítva: 2009.05.08. 14:09
Három kiló heroinra bukkantak a rendőrök egy soproni temetőben az egyik sírban, közölte a Kisalföld. Egy bűnszervezet Ausztriában is árulta a drogot, amelytől egy hónapon belül Sopronban ketten is meghaltak.

A soproni Balfi úti evangélikus temető egyik sírjából közel 3 kilogramm heroin került elő. A nehézdrogot 48 zacskóba porciózva rejtette el valaki egy kővel fedett sír földes részében. A drog piaci értéke 50 millió forint.

Három kiló heroin egy soproni sírban
Három kiló heroin egy soproni sírban

Grazban kedden két magyar férfit vettek őrizetbe, akik 100 gramm heroint akartak eladni valakinek, közölte a kisalfold.hu. Az osztrák hatóságok felvették a kapcsolatot magyar kollégáikkal, akik Sopronban két lakásban házkutatást tartottak, ám drogot nem találtak.

Végül a "főnök" mattersburgi őrizetbe vétele és kihallgatása során kiderült, a kábítószert a temető egyik sírjába ásva rejtegette a bűnszervezet.

Az is kiderült, hogy Sopronban emiatt a kábítószer miatt egy hónapon belül ketten is meghaltak már. A múlt héten az Ikva patakban talált halott férfi azonban nem emiatt vesztette életét.