Maffiavezért tartóztattak le Olaszországban

2009.05.10. 20:23
Az olasz rendőrség vasárnap letartóztatta a hírhedt calabriai maffia négy éve szökésben lévő feltételezett vezetőjét - jelentette az ANSA olasz hírügynökség. A harminc legveszélyesebb olasz szökevény között nyilvántartott Salvatore Colucciót - tavaly nyáron letartóztatott testvérével együtt - a kokaincsepészet kiszélesítével gyanúsítják.

A 'Ndrangheta nevű maffiacsoport feltételezett vezetőjét egy kis calabriai faluban lévő bunkerben találták meg az olasz rendőrök. A különleges kiépítésű, légkondicionált rejtekhelyet generátor látta el árammal, és nagy mennyiségű élelmiszert is tároltak benne - jelentette az ANSA. A letartóztatáshoz közleményben gratulált az olasz belügyminiszter, "fontos akcióként" jellemezve a maffiavezér elfogását.

Coluccio testvérét, Giuseppét 2008 augusztusában vették őrizetbe a kanadai Torontóban, luxuslakásának közelében, és azóta már kiadták Olaszországnak. A testvérpárt az olasz hatóságok azzal gyanúsítják, hogy ők állnak egy széleskörű drogcsempészhálózat kiépítése mögött, valamint azzal, hogy a calabriai partok 60 kilométeres szakaszán megfélemlítésekkel az ellenőrzésük alá vonták a tengeri kereskedelmet és a halászatot.