Kokainmámorban darabolta fel barátnőjét

2009.05.15. 07:20 Módosítva: 2009.05.15. 07:23
21 év börtönbüntetést kapott egy férfi Brazíliában, aki tavaly megölt, majd feldarabolt egy brit tizenévest. A férfi elismerte, hogy egy vita hevében leszúrta a tinédzsert, miután több napja kokainozott. Tettéért a brazíliai bíróság akár 30 éves börtönre ítélhette volna, de a férfi zavart elmeállapotára hivatkozva mérsékelték a büntetést.

Elítélték azt a 21 éves brazil férfit, aki tavaly megölte majd feldarabolta a nála három évvel fiatalabb brit barátnőjét. Mohamed D'Ali Carvalho dos Santost csütörtökön találta bűnösnek a bíróság a Brazília középső részén található Goiania városban, jelentette pénteken az AFP.

A francia hírügynökség információi szerint a férfi részletesen elmesélte a bíróság előtt, hogyan szúrta le a 17 éves lányt, Cara Marie Burke-t. Az ugyanis - állítása szerint - egy vita hevében azzal fenyegette meg őt, hogy beszámol a családjának és a rendőrségnek a férfi kábítószer-függőségéről. Miután leszúrta a lányt, a férfi szétdarabolta a holttestet, amelynek darabjait nejlonzacskókba csomagolva bőröndökbe rejtette, majd ezeket egy folyóba dobta.

A brazil Globo and Diario da Manha nevű internetes hírportál információi szerint a brit tizenéves a halála előtt pénzt akart kérni a férfitől a közösen bérelt apartmanjukban. Állítólag azzal fenyegette meg a brazil férfit: ha nem ad neki pénzt, akkor szól egy rendőr barátjának, aki lefoglalja a kábítószerét, majd eladja azt. Ezután Santos többször is megszúrta a brit tizenévest, akivel egyébként két évvel korábban ismerkedett meg.

Tárgyalásán a férfi azt mondta, hogy tettének elkövetésekor rendszeres kábítószerfüggő volt, és a gyilkosság napján már harmadik napja folyamatosan kokainozott. Mivel a férfi elmeállapotát az orvosok zavartnak minősítették, a bíró a maximum kiszabható 30 helyett, 21 éves börtönbüntetésre ítélte Santost.

A leszúrt lányt egyébként először a lakás fürdőszobájába hurcolta, ahol fényképeket készített róla a mobiltelefonjával. A fotókat ezután - elmondása szerint - tettével hencegve elküldte brit barátainak, majd átmulatta az éjszakát.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport