Magyar szexrabszolgát tartott egy New York-i író

2009.05.19. 15:33
Fogva tartott és szexuálisan kihasznált fiatal nőket egy viszonylag ismert New York-i gasztronómiai szakíró. Egy magyar lány feljelentése alapján indult ellen nyomozás.

Egy 21 éves magyar lány is áldozatául esett a 65 éves Joseph Yannainak, a New York-i férfit azután vették őrizetbe, hogy kiderült: házában több fiatal nőt is fogva tartott és szexuálisan kihasznált.

Az esetről több helyi lap is beszámolt, értesüléseik szerint az íróként ismert férfit azzal gyanúsítják, hogy segítséget ígért az au pair munkát kereső fiatal nőknek, majd kihasználva azt, hogy nem tudtak máshoz fordulni, szexuális szolgáltatásokat követelt tőlük.

A magyar lány február 18-án érkezett az Egyesült Államokba, miután olvasta Yannai apróhirdetését a neten és kapcsolatba lépette vele a jól fizető munka reményében. A hírek szerint Yannai a magyar lányt mint titkárnőt vette alkalmazásba, majd a saját házába vitte, ahol fogolyként bánt vele: nem engedte hogy telefonáljon, vagy emailt írjon és pénzt sem adott neki. A következő héten derült ki, hogy mit akar tőle a férfi: szexrabszolgaként akart vele bánni. A rendőrség szerint ugyanebben az időben egy brazil nőt is fogva tartott a férfi - most mindkét nő egy menhelyen tartózkodik, jelentette egy helyi hírportál, a lohud.com.

A férfi feleségével él, vízzel körülvett Pound Ridge-i házuk a rendőrség szerint olyan, mint egy börtönsziget. A magyar lány vallomása szerint a férfi hálószobájában több fényképet is talált, amiken hat-hét fiatal nővel is látható volt a férfi, különböző szexuális aktusok közben.

A történteket kivizsgáló kerületi ügyész szerint a fiatal magyar lány miután Joseph Yannai molesztálni kezdte, megszökött egy szintén Pound Ridge-ben tartózkodó magyar barátja segítségével és értesítette a rendőrséget.

A nyomozás márciusban kezdődött a férfi ellen, akit most vettek őrizetbe. Yannai - aki a Ki kicsoda a nemzetközi szakácsvilágban 2004-2005 című könyv szerzője - 100 000 dolláros óvadék fejében szabadlábon védekezik hétfő óta és tagadja az ellene felhozott vádakat. A férfit egyelőre egyrendbeli nemi erőszakkal és két rendbeli embercsempészettel gyanúsítják.