Nem lőfegyver a Rózsa-Flores házában lefoglalt pisztoly

2009.05.20. 17:29
A Bolíviában lelőtt férfi szurdokpüspöki házát április 18-án kutatták át a rendőrök. Találtak engedélyköteles eszközöket is, amivel robbanóanyagot lehet készíteni.

Az igazságügyi fegyverszakértő véleménye alapján nem minősül lőfegyvernek a Rózsa-Flores Eduardo szurdokpüspöki házában lefoglalt, elöltöltő rendszerű pisztoly - közölte a rendőrség.

Lőszernek minősül viszont és engedélyköteles a 7,62 milliméteres kaliberű, Tokarev típusú pisztolyhoz-géppisztolyhoz való töltény, valamint a nyolc vaklőszer.

A Bolíviában lelőtt Rózsa-Flores Eduardo házában április 18-án folytattak házkutatást. A rendőrök akkor lefoglaltak egy robbanóanyag elkészítésére és működtetésére alkalmasnak látszó tárgyat is, amelyről a tűzszerész szakértő már korábban megállapította, hogy tartása engedélyhez kötött. A rendőrség azt is vizsgálja, hogy a férfinak volt-e erre engedélye.

A bolíviai hatóságok április 16-án jelentették be, hogy felszámoltak egy terrorista csoportot, amelynek tagjai szerintük meg akarták ölni Evo Morales elnököt. Kommandósok a helyi ellenzék fellegvárának számító Santa Cruz egyik szállodájában lelőtték a bolíviai születésű, bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú Rózsa Flores Eduardót, az erdélyi Szovátáról származó, román állampolgárságú Magyarosi Árpádot és az ír Michael Martin Dwyert. Az akció során őrizetbe vették a magyar állampolgárságú Tóásó Elődöt és a bolíviai-horvát állampolgárságú Mario Tadicot.