Leégett egy műanyagraktár Jászapátiban

2009.05.21. 18:24 Módosítva: 2009.05.21. 22:19
Kora estére megfékezték a lángokat a jászapáti műanyagüzemben. A tűz oltását nehezítette, hogy messziről kellett szállítani a vizet. A kár meghaladja a 100 millió forintot.

Változatlanul kiemelt 5-ös fokozatban végzik a csütörtök délután Jászapátiban kigyulladt műanyagüzem oltását a tűzoltók, akik már megfékezték a lángokat és jelenleg a tűz visszagyulladását igyekeznek megakadályozni - közölte Tóth Tibor, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság alezredese. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár jelentős.

A szakember tájékoztatása szerint a tüzet este hat óra után körülhatárolták, a 2000 négyzetméter alapterületű épületben lévő izzó műanyagféleségeket hat víz- és két habsugárral folyamatosan "hűtik". A munkát várhatóan egész éjjel folytatják.

Tóth Tibor elmondta: a könnyűszerkezetes épület teljesen leégett, az anyagi kárt elsődlegesen 100 millió forint körüli becsülik. A tűz okát vizsgálják.

A kigyulladt műanyagüzem csarnokának oltásához Jászberényből, Hevesből, Nagykátáról, Szolnokról, Hatvanból, Gyöngyösről, Egerből és Mezőkövesdről riasztották a tűzoltókat. A nagy füsttel kísért oltási munkákat a Szolnokról elindított tűzoltóvonat is segítette.

Szabó Lajos, Jászapáti polgármestere korábban elmondta: a város ipartelepén lévő Megaker nevű cég műanyagüzemének csarnoka égett le, az épületet nemrég építették. A csarnokban dolgozók már nem tartózkodtak, a tűz a munkaidő letelte után keletkezett, személyi sérülés nem történt. A füst a város lakóit nem veszélyeztette.