Uszálystrand nyílhat az Erzsébet hídnál

2009.05.27. 14:59
Közterület-használati engedélyt kapott dunai uszálystrand üzemeltetésére a Sygma Kft., a medencéket az Erzsébet híd pesti hídfőjénél helyeznék el. A két bárkából álló hajót befedik, a gyermekmedence és a napozórésze mellett mozit és büfét is kialakítanak. A vécét az utcára teszik.

Ingyenes uszálystrand működhet a nyáron az Erzsébet híd tövében, a Március 15. tér előtti Duna-szakaszon, közölték fővárosi politikusok szerdán.

A szocialista Bihary Gábor, a Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottságának tagja elmondta, a kezdeményezők kisebb, 900 négyzetméteres közterület-használatot kértek, ehhez járultak hozzá, mivel nagyobb terület lefoglalása forgalomkorlátozással járt volna. Az uszálystrand a néhány évvel ezelőtti plázsrendezvényhez hasonló elképzelés, de medencékkel kiegészülve, jegyezte meg.

Az ötletet jegyző Sygma Kft-nek a bizottsághoz benyújtott kérelme szerint június 29-től szeptember közepéig 10 órától 23 óráig üzemelne az ingyenes uszálystrand. Egy uszályon úszó- és gyermekmedencét, valamint napozórészt alakítanak ki. Az anyagból kitűnik, hogy a 20x80 méteres, 1600 négyzetméteres, két bárkából álló hajót és a 400 négyzetméteres uszályt befedik, vízi élményekkel, zuhanyozókkal, napozókkal, büfével és mozival látják el.

A strand befogadóképessége korlátozott, ezért két órára érvényes belépőjegyet kap mindenki, aki felszáll az uszályra. Egyszerre 400 ember szórakozhat a létesítményben. A fürdésért nem kérnek pénzt, a további programokért azonban fizetni kell majd.

Bihary Gábor elmondta azt is, az ülésen kiderült, hogy a mobil illemhelyeket nem az uszályra, hanem a partra telepítik. Emellett az az érv szól, hogy így könnyebb lesz azokat üríteni, fűzte hozzá.