Gál
9 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Vaddisznót fogtak a Rudasnál

2009.05.27. 09:24 Módosítva: 2009.05.27. 10:17
A budai rakpart lépcsőin kóborolt szerda reggel egy közepes termetű vaddisznó a fővárosban, az Erzsébet híd és a Szabadság híd között.

Ritka vadállat vendégeskedett szerda reggel Budapesten a Duna budai rakpartján. Egy olvasónk jelezte telefonon, hogy a buszból vaddisznót látott a Rudas fürdőnél, a parti lépcsőkön körülbelül nyolc órakor.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese érdeklődésünkre megerősítette, hogy állampolgári bejelentés érkezett a vadállat feltűnéséről. A 60-80 kilogramm súlyú vaddisznót a vízirendészet és a tűzoltóság helyszínre riasztott emberei fogták be élve fél kilenc körül.

A Citadelláról kóborolt le a Budai alsó rakpartra a vaddisznó, amely később a Lánchíd és a Szabadság híd között a Dunába ugrott, mondta az Info rádiónak Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője.

Az úszó állatot úgy fogták be, hogy a nyakára hurkot dobtak, majd leúsztatták a Petőfi híd pesti hídfőjéig, ahol tűzoltók segítségével húzták ki a vízből. A szabadságáért küzdő 80 kilós állattal öt tűzoltó birkózott, míg a Budakeszi Vadaspark munkatársai a helyszínre érkeztek, hogy elszállítsák az állatot. A Budakeszi Vadaspark fogadta be a kalandba kissé belefáradt állatot, erősítette meg érdeklődésünkre a BRFK sajtóügyeletese.

2001 novemberében már történt hasonló eset: akkor az I. kerületi Fő utcában egy körülbelül száz kilogrammos vaddisznó kóborolt éjszaka, majd a riadt állat a Batthyány tér és Lánchíd közötti szakaszon a Dunába ugrott, a pesti oldal irányába úszott, és a Szabadság híd közelében akart visszamászni a partra. A rendőrök többször is rálőttek.