Huba
17 °C
33 °C
Index - In English In English Eng

Sörétes puskákat foglalt le az NNI Borsodban

2009.05.29. 09:49
Hat, engedély nélkül tartott lőfegyvert, köztük sörétes vadászfegyvereket, és csaknem ezer lőszert foglalt le a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) három borsodi férfinál.

Május 20-án (múlt szerdán) átkutatták a Nemzeti Nyomozó Iroda rendőrei egy szendrői férfi lakóhelyét, mert bejelentés érkezett, hogy B. Csaba fegyvereket tart otthon. A nyomozók két átalakított, engedély nélkül tartott sörétes vadászfegyvert, valamint különböző sörétes és golyós lőszereket találtak. A férfit a nyomozók őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte az előzetes letartóztatását, közölte az NNI pénteken a rendőrség honlapján.

A nyomozás során egy becskeházi és egy kazincbarcikai lakoshoz is eljutottak a rendőrök. A kihallgatások eredményeként további fegyvereket foglaltak le: F. Géza és M. László lakásán egy engedély nélkül tartott átalakított forgótáras pisztolyt, egy átalakított hangtompítós lőfegyvert, valamint két sörétes és golyós vadászfegyvert és hozzájuk való lőszereket találtak.

A rendőrség a nyomozás során összesen hat, engedély nélkül tartott lőfegyvert és közel ezer, különböző típusú lőszert foglalt le. A Nemzeti Nyomozó Iroda lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a három férfi ellen.

A nyomozók még keresik azokat, akiktől a fegyverek származhatnak, és készül a szakértői vélemény is a fegyverekről. F. Géza és M. László jelenleg szabadlábon védekezhet.

Bartha László, az NNI szóvivője azt közölte: az elsődleges szakértői vélemény szerint kizárt, hogy a lefoglalt fegyverekkel követték volna el a romák elleni támadásokat.