Cápa végzett egy turistával a Vörös-tengerben

2009.06.02. 18:23
Cápa végzett egy francia turistával, aki a Vörös-tengerben búvárkodott egy elhagyatott helyen Egyiptom partjainál; 2004 óta ez első halálos cápatámadás egyiptomi vizeken.

Egy francia állampolgár a Vörös-tengerben, Mersza-el-Alamtól délre veszítette életét, jelentette be Jean-Marie Safa, a kairói francia nagykövetség szóvivője.

A nő lábán harapásnyomok láthatók. Az áldozat minden valószínűség szerint elvérzett, mielőtt holtteste a felszínre került - idézte MENA egyiptomi állami hírügynökség az orvosi szakvéleményt.

Mersza-el-Alam nem annyira frekventált, mint a többi Vörös-tengeri búvárparadicsom. Olyanok keresik fel, akik el szeretnék kerülni a Sínai-félsziget más búvárkodóhelyeit a látványos korallvilág miatt elárasztó turistaáradatot.

A cápák gyakoriak ezen a vidéken, ám ritkán támadnak emberre. A legutolsó végzetes cápatámadás Sarm-es-Sejkben történt 2004-ben, amikor egy könnyűbúvár volt az áldozata.

"A jelek szerint az áldozat ingerelhette a cápát, vagy élelmet kínált neki. Ez változtathatta meg a cápa viselkedését" - idézte a MENA Amr Alit, a Vörös-tenger élővilága megóvása érdekében alakult társaság elnökét.

A hírügynökség szerint az egyiptomi környezetvédelmi minisztérium cáparezervátumot kíván létrehozni Mersza-el-Alam környékén, ahol már létesült egy természetvédelmi terület a delfinek részére.