Elfogták a Bristol-szállóbeli gyilkosság gyanúsítottját

2009.06.02. 15:34
Őrizetbe vették Nagy-Britanniában azt a brit férfit, aki a gyanú szerint brutálisan megölte lengyel származású francia barátnőjét Párizs egyik leghíresebb szállodájában a múlt hét közepén, majd elmenekült. Ezt a Sky News tévé közölte kedden.

A gyilkosság komoly aggodalmat okozott a francia rendőri szerveknél, mivel az ötcsillagos Bristol hotel a francia köztársasági elnök kedvenc helye. Nicolas Sarkozy gyakran ebédel a szállóban, amely az államfői rezidencia, az Elysee Palota közelében van.

A Bristolban számos gazdag külföldi is előszeretettel száll meg. Mindezért a francia rendőrség kiemelten kezelte a gyilkossági ügyet.

A francia és a brit rendőrség hajtóvadászatot indított, hogy kézre kerítsék Ian Griffin-t, akit végül hazájában fogtak el. A férfit várhatóan kedden kiadják Franciaországnak.

A francia rendőrség bejelentése szerint a 36 éves nőt, Kinga Legg-et agyonverték a múlt hétfő este. A nő holttestét lakosztályának fürdőszobájában fedezték fel kedden.

A lengyel származású nő sikeres üzletember volt Nagy-Britanniában, ahol a 90-es évek közepén telepedett le. Feltételezett gyilkosa, a barátja ugyancsak üzletember. A rendőrség egyelőre nem közölte, hogy magántermészetű vagy üzleti ügy állhat a gyilkosság hátterében.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport