Konrád
4 °C
17 °C

A Nestlé svájci-olasz menedzsere csapódhatott a horvátországi alagútnak

2009.06.03. 12:15 Módosítva: 2009.06.03. 13:14
A Nestlé Magyarország olasz-svájci kettős állampolgárságú menedszere, Aldo Siegrist vezethette azt a magyar rendszámú autót, amely kedden csapódott egy horvátországi autópálya-alagút falának. A kocsiban megtalálták Siegrist névjegyét, a Nestlé tulajdonában lévő autót a menedzser használta.

Horvát sajtójelentések szerint mégsem magyar állampolgár vesztette életét a keddi autópályabalesetben Karlovac közelében. A magyar rendszámú autó a Nestlé Magyarország tulajdona volt, az áldozat a svájci-olasz kettős állampolgárságú Aldo Siegrist, a cég egyik menedzsere volt, jelentette a Radio Mreznicára hivatkozva az index.hr.

Érdeklődésünkre a Nestlé Magyarország megerősítette, hogy az autó az ővék volt, és hogy azt Aldo Siegrist használta, de hogy valóban ő lenne az áldozat, arról még nem tudtak nyilatkozni. A hatóságok eddig nem tudták azonosítani a súlyosan megégett áldozatot.

"A kocsiban két névjegykártyát találtak, Aldo Siegristét és Szabó Józsefét" - nyilatkozta lapunknak Pék Miklós zágrábi magyar főkonzul. A horvát belügyminisztérium hivatalos tájékoztatása szerint a KYZ-136 forgalmi rendszámú déli irányba haladó Lexus kedden 12 óra 25 perckor, eddig ismeretlen okból letért a Zágráb-Split autópályáról. Nekiütközött a betonkorlátnak, egy fémoszlopnak, majd a Sveti Marko alagút beton támaszfalának csapódott.

A helyszínelés során megtalálták a gépkocsi forgalmi engedélyét, amely a Nestlé Magyarország nevére volt kiállítva. Az áldozatot nem sikerült azonosítani, a boncolást és a személyazonosság megállapítását Karlovacon végzik.

A horvát sajtójelentések szerint az ütközés erejére jellemző, hogy a négyméteresnél is hosszabb Lexus másfél méteresre préselődött össze.