Fél életét börtönben töltötte a tolvaj nő

2009.06.03. 11:48 Módosítva: 2009.06.03. 12:34
42 évesen már harmincötször volt büntetve lopásért és rablásért egy berceli nő. Repülős Gizi utódja épp csak szabadult, de Piliscséven már újra próbálkozott.

Megtalálták a 83 éves, Repülős Gizi néven elhíresült asszony utódját. Repülős Gizire élete során összesen 40 évnyi börtönbüntetést szabtak ki a bíróságok.

Az utód egy 42 éves berceli asszony, aki eddig 35 alkalommal volt büntetve, többnyire vagyon elleni bűncselekmények miatt, de kapott már büntetést rablás miatt is. Fél életét rács mögött töltötte, legutóbb két hete szabadult, de ismét lebukott. Szabadulása után néhány nappal, kedden ismét besurranásos lopással próbálkozott. Piliscséven az első kiszemelt háznál csak az udvarig jutott, mert megzavarta a tulajdonos. Néhány órával később, ugyanabban az utcában egy újabb nyitott kaput talált. Már kutatott a pénz és értékek után, mikor a szobába toppant a 70 éves tulajdonos. Megkérdezte tőle, mit keres ott, mire a betörő csak annyit válaszolt, hogy körülnéz, és már indul is. Az idős asszony nem ijedt meg a betolakodótól: bezárta a házba és hívta a rendőröket. A besurranó tolvajt őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.