Garamkovácsi volt polgármestere is meghalt a lezuhant repülőn

2009.06.03. 11:52
A szlovákiai garamkovácsi (Kozárovce) egykori polgármestere és egy helyi vállalkozó is a hétfőn az Atlanti-óceánba zuhant francia repülőgép utasai között volt.

Az összesen három szlovák állampolgár egyike az 54 éves Daniel Bencat, Garamkovácsi egykori polgármestere, aki az 53 éves Michal Hudec helyi vállalkozóval együtt utazott az Air France gépén Brazíliából Párizs felé - írta szerdai számában az Új Szó című pozsonyi napilap.

Bencat húsz évig állt a Garam menti falu élén, 2006-ig irányította a települést. A volt polgármester nem először járt a dél-amerikai országban. A lap értesülései szerint Bencat egy cég építési felügyelőjeként dolgozott, és építkezési anyagokkal is kereskedett. Valószínűleg szolgálati úton járt Brazíliában, ahol távoli rokonai is élnek.

Dusan Berta, Garamkovácsi esperes-plébánosa elmondta az Új Szónak, hogy Bencat egy Brazíliában tevékenykedő misszionárius csoportot is meglátogatott, és a szerzetesek hétfőn a Rio de Janeiro-i repülőtérre is kikísérték a két garamkovácsi férfit.