Lecsuktak egy magyar stricicsaládot Londonban

2009.06.05. 11:05 Módosítva: 2009.06.05. 14:37
Összesen 14 és fél évet szabott ki a Kalocsai-család három tagjára a londoni koronabíróság (a kisebbik fiút még üldözi a Scotland Yard), ugyanis fiatal magyar lányokat kényszerítettek prostitúcióra, alapos veréssel. A lányoknak napi 200 fontot (mintegy 64 ezer forintot) kellett kitermelniük. Egyikük megszökött, és a repülőtéren bujkált napokig.

Súlyos börtönbüntetésre ítélték Londonban egy magyar család három tagját, akik fiatal nőket csempésztek Magyarországról Nagy-Britanniába, és erőszakkal prostitúcióra kényszerítették őket. A 42 éves Kalocsai Istvánra és 19 éves, szintén István nevű fiára az eljáró londoni koronabíróság hat és fél, illetve öt év, az idősebbik Kalocsai 39 éves feleségére három év szabadságvesztést rótt ki. A házaspár másik fia, a 22 éves Kalocsai Gábor szökésben van; a Scotland Yard gyanúja szerint Magyarországon tartózkodik.

A London keleti részén élő család azután bukott le, hogy verésekkel és fenyegetéssel prostitúcióra kényszerített egyik áldozatuk elmenekült. A fiatal, angolul nem beszélő lány a londoni City repülőtér mosdójában rejtőzködött, amikor a takarító személyzet egyik tagja rátalált. A BBC beszámolója szerint a lánynál nem volt sem útlevél, sem poggyász, és könyörgött, hogy engedjék hazarepülni.

A húszas éveiben járó nő tolmács segítségével elmondta a rendőröknek, hogy egy kis magyar faluból csalták el, azzal, hogy fizetik utazását, és Nagy-Britanniában legális munkája lesz, amiből törlesztheti az útiköltséget. A fiatal lány Kalocsai István és két fia társaságában autóval indult útnak. Kalocsaiék azonban már útközben prostitúcióra kényszerítették: Németországban kamionsofőröknek kellett felajánlania szexuális szolgáltatásait, hogy megkeresse a benzinköltséget.

Londonba érve a család közölte vele, hogy napi 200 fontot (64 ezer forintot) kell megkeresnie, és a követelésnek esetenként veréssel adtak nyomatékot. A prostitúcióra kényszerített nőt rendszerint a két fiú kísérte "munkába", és ők tárgyaltak az árról az ügyfelekkel. A lány két hónap után végül megszökött. Kalocsaiék londoni otthonában a rendőrség egy másik magyar nőt is talált. Őt a család londoni bordélyokba küldte dolgozni, illetve az interneten közvetítette ki. A londoni magyar főkonzulátus szerint az ügy felgöngyölítésének idején két magyar áldozat kért hivatalos konzuli segítséget.

E hét elején egy Magyarországon körözött, pedofil bűncselekmény címén már elítélt magyar férfit fogtak el Nagy-Britanniában, miután a gyanúsított fotója megjelent a bűnözés ellen küzdő legnagyobb független brit szervezet, a Crimestoppers honlapján. Az illető, akit egy négyéves gyermek megerőszakolásáért ítéltek el, egy gyerekek által is rendszeresen látogatott angliai vidámparkban dolgozott.