Halálos búvárnász: elítélték felesége haláláért Gabe Watsont

Ítélet született Ausztráliában egy hat évvel ezelőtti, nagy port felvert haláleset ügyében: David Gabriel Watsont négy és fél év szabadságvesztésre ítélték, mert búvárkodás közben felesége életét vesztette.

Négy és fél év börtönre ítélt pénteken egy ausztrál bíróság egy amerikai üzletembert, akit azzal a váddal állítottak bíróság elé, hogy búvárkodás közben megölte feleségét a nászútjukon, a Nagy Korallzátonynál.

A 32 éves David Gabriel "Gabe" Watsont felelősnek találta felesége halálában a brisbane-i esküdtszék, végül azonban nem szándékos gyilkosságért ítélték el. Így a bíró csupán négy és fél év börtön szabott ki, ami egy év múlva felfüggesztett büntetéssé válik.

Watson és Christina nevű 26 éves felesége a 11 nappal korábbi, Egyesült Államokban kötött házasságot a híres korallzátonynál töltött búvárkodással ünnepelték egy búvároktató részvételével 2003-ban.

Október 26-án, rövid merülés után a férfi egyedül tűnt fel a vízen, majd segítséget kért az oktatótól, aki alábukott, és több tíz méteres mélységben eszméletlenül találta a nőt, akit felhozott. A feleség kórházba került, de meghalt. A férj képzett búvár volt, még abban is, hogy miként kell megmenteni pánikba esett merülőket. Ez lett gyanús.

Jelentkezett egy másik búvár, aki azt állította, hogy látta: Watson szorosan magához vonja, úgynevezett medve-öleléssel a feleségét, és babrál a légző csővel, mielőtt a felszínre emelkedett. Egy 2008-as vizsgálat ezt valószínűsítette, és ennek alapján a férfit megvádolták azzal, hogy lekapcsolta a levegőt a nő légző készülékéről, és így tartotta víz alatt, mielőtt felemelkedett.

A tárgyaláson azonban a vád nem tudta bizonyítani a gyilkosságot, csupán azt, hogy a bajba került nőn nem segített a férj és ez vezettt a nő halálához. Watson elismerte felelősségét felesége halálában, a szándékos gyilkosságot azonban tagadota. Azt állította, hogy a felesége bepánikolt, letépte az ő maszkját is, és olyan gyorsan merült le, hogy képtelen volt segíteni neki.

A férfi, aki a tragédia óta újra megházasodott, önként tért vissza a bírósági tárgyalására Ausztráliába.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport