Két napig szenvedett az erekciótól

2009.06.08. 14:59 Módosítva: 2009.06.08. 15:03
Dawud Yaduallah beperelte egykori börtöne nővérét, mert a gyógyszeres kezelés mellékhatását figyelmen kívül hagyta. A manhattani bíróságra beadott keresete szerint maradandó károsodást szenvedett nemzőszerve, és súlyos merevedési zavarai vannak, mert három éve nem kezelték a napokig tartó erekcióját.

Egy 43 éves egykori elítélt beperelte New York állam egyik börtönének ápolónővérét, mert szörnyű kínokat állt ki, miután egy gyógyszeres kezelés következményeként 55 órán át tartó erekciója támadt, írja a New York Post. Dawud Yaduallah azt állítja, hogy Judith Lovelace nem foglalkozott a panaszával érdemben, egyszerűen visszaküldte cellájába.

A fishkilli börtön lakóját skizofréniás tünetekkel kezelték, és 2006 márciusában úgy döntöttek orvosai, hogy negyedével megemelik gyógyszeradagját. Az antipszichotikus Seroquel mellékhatásaként Dawud Yaduallahnál nem múló, fájdalmas merevedés állt be.

Állítása szerint a 65 éves ápolónő nem tett semmit, csupán annyit javasolt a szenvedő rabnak, hogy tegyen a péniszére jeges borogatást. Dawud Yaduallah több mint két napig kínlódott a kezeletlen merevedéssel, míg végül 55 óra szenvedés után végre kórházba került.

A manhattani bíróságra beadott keresete szerint maradandó károsodást szenvedett nemzőszerve, súlyos merevedési zavarai vannak, képtelen az ejakulációra és fájdalmat érez szexuális közösülés közben. Hogy ismét képes legyen a normális szexuális életre, valószínűleg protézis beültetésre lesz szüksége. A keresetből az is kiderül, hogy Dawud Yaduallah házaséletében komoly gondokat okozott egészségügyi problémája.

Yaduallah ügyvédje szerint Judith Lovelace mulasztásával súlyosan megsértette ügyfele emberi jogait. "Az orvosi szakirodalom egyértelműen fogalmaz: ha 24 órán belül orvos kezeli a merevedést, akkor nem lesz maradandó károsodás. Őt több mint két napig nem látta orvos" - közölte az ügyvéd.

A kereset szerint az ápolónő kegyetlen és embertelen bánásmódban részesítette a rabot. Judith Lovelace 2007-ben ment nyugdíjba a börtön egészségügyi részlegéről, egyelőre nem tudni, mit szól az ellene induló perhez.

  • Hírek
  • Árfolyam