Rendőrök fékezték meg a trappistáért őrjöngőket

2009.06.08. 09:22 Módosítva: 2009.06.08. 10:18
Tömeghisztéria tört ki vasárnap este egy kaposvári áruházban a leértékelt trappista sajtért. Rendőröket kellett hívni az áruházlánc dorogi, tatabányai és kisbéri üzletéhez is.

A Penny Market áruházlánc vasárnapra hirdetett meg sajtvásárlási akciót, Nagyatádon, Kaposváron, Tatabányán, Kisbéren és Dorogon: este 7 és 8 óra között 550 forintos kilónkénti áron adták a trappista sajtot. A vidéki áruházakban több száz vevő tolongott, az akciós árut azonban hamar elkapkodták. Akik lemaradtak róla, hőzöngeni és tolakodni kezdtek. Az eladók nem tudták féken tartani a tömeget, ezért rendőröket hívtak. A kaposvári tolongásban egy idős nő elesett, őt egy férfi húzta ki a tömeg alól. Nagyatádon nem történt rendbontás..

A tömegben végül senki sem sérült meg, de csak több tucat rendőr tudta megfékezni a csalódott vásárlókat. A boltok azonnal bezártak, a sajtárusítást megszüntették.

A tömeg egy része még este nyolc után is a boltok előtt várakozott, sajtot azonban már nem kaptak. Kaposváron a rendőrök két személyt, egy 25 éves nőt és egy 73 éves férfit állítottak elő, mert ellenálltak a rendőri intézkedésnek. Ellenük szabálysértés miatt indítottak eljárást.