Rendőrkézen Mezőtúr és Szolnok rémei

2009.06.12. 13:58 Módosítva: 2009.06.12. 14:15
Megvert egy gyereket majd feltört egy autót egy mezőtúri család három tagja Szolnokon. A rendőrök pár órával később megtalálták, de el is engedték őket. Erre föl megvertek egy motorost és megloptak egy vasutast is. Másodjára már elfogták őket a rendőrök.

Garázdálkodó, lopó, rabló fiatalok bandáját fogták el a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrök. A csoport június 6-án este Szolnokon az utcán vert meg egy gyereket. Ugyanők vasárnap hajnalban megpróbáltak elkötni egy parkoló autót, amit már fel is törtek, de megzavarták őket.

A rendőrök hamarosan rá is találtak a társaságra, a mezőtúri fiatalok egy szolnoki kocsmában mulatoztak. Bár kettejüket azonosították is a rendőrök, mégis elengedték őket.

Pár órával később egy 15 éves fiú és apja jelentkezett a törökszentmiklósi kapitányságon. Elmondásuk szerint a fiú motorral ment Szajolról Mezőtúrra, amikor egy társaság megállította, bottal a bukósisakjára ütöttek és lefogták, a motor pedig elvették tőle. Ezzel egyidőben tudták meg a rendőrök, hogy a szajoli vasútállomás öltözőjéből ellopták egy vasutas két mobiltelefonját. A vasutas magánakcióba kezdett és megállított az állomáson három embert, akik elismerték a lopást és visszaadták a mobilokat.

Mint kiderült, ugyanaz a társaság követte el a két újabb bűncselekményt, amelynek a tagjait már vasárnap hajnalban őrizetbe vehették volna. Ekkor már előállították mindhármukat. Mint kiderült, testvérek. Egyikük, aki még fiatalkorú, egy gyermekotthonból szükött meg. A testvérek ellen több eljárás is tart Mezőtúron, például rablás, lopások miatt. A két felnőtt testvér már többször is volt büntetve korábban hasonló ügyekben.