Újabb pikáns Berlusconi-fotók várhatók

2009.06.13. 14:13 Módosítva: 2009.06.13. 14:13
További Berlusconi-partifotókat ígért az olasz miniszterelnök szardíniai villájának kertjét fényképező lesifotós, bár azt nem árulta el, hogy mi látható az eddig még nem látott képeken. Az egyiken állítólag egy esküvői szertartást játszik el több fiatal lány társaságában.

"Van még bőven, nincs még vége az ügynek számomra és Berlusconi számára" - mondta a The Timesnak az az olasz lesifotós, aki az elmúlt hetekben botrányt okozó képeket készítette az olasz miniszterelnök szardíniai villájáról.

Az El País spanyol napilapban eddig közzétett képeken Silvio Berlusconi félmeztelen nők társaságában látható, az egyik fotón pedig egy pucér férfi is megjelenik, akit többen Mirek Topolánek korábbi cseh miniszterelnökkel azonosítottak. Az olasz kormányfőn kívül a többiek arcát kitakarták.

A képeket készítő Antonello Zappadu nem árult el túl sok részletet az egyelőre még visszatartott fotókról. Annyit elmondott, hogy az egyiken Berlusconi hat nő társaságában egyfajta esküvői szertartást játszik el éppen. Marco Ventura, az olasz miniszterelnök szóvivője ugyanakkor tagadta, hogy ilyen jelenet történt volna a villában. Éppen ezért szerinte a fotókat manipulálta Zappadu, akit egyébként is szinte nemzeti közellenségnek próbálnak beállítani.

Ennek ellenére Szardínián például többen valódi hősként tekintenek a lesifotósra. "Három nappal ezelőtt egy ismeretlen nő kifizette helyettem a reggelimet. Az emberek odajöttek hozzám az utcán, és megöleltek. Először alaposan meglepődtem" - mondta.

Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök korábban próbálta megakadályozni a villájában készült fotók megjelenését, amelyet olasz ügyészek május végén elkoboztak a lesifotóstól.

Berlusconi az olasz közrádiónak korábban azt mondta: "nincs félnivalóm, ezek teljesen ártatlan fotók. Viszont agresszív behatolás történt a magánéletembe, amit visszautasítok". A képeken egyébként egy akkor még 17 éves lány is látható, aki miatt beadta válókeresetét Berlusconi felesége.

Zappadu azonban nem ért egyet Berlusconival. Szerinte a miniszterelnök állami pénzen utaztatta a háremét, ami a gazdasági válság idején különösen felháborító, és Berlusconi magyarázattal tartozik a választóknak. Az előző héten nyomozást indítottak Berlusconi ellen a hivatali helikopter nem megengedett használata miatt. Állítólag privát vendégeit - köztük egy flamenco-táncost -szállította a gépen a villájába.

Bár egyes elemzők úgy vélték, hogy a botránysorozat befolyásolhatja az előző vasárnapi EP-választás végeredményét is Olaszországban, végül Berlusconi pártja biztos győzelmet aratott. Igaz, nem ért el olyan magas eredményt, mint amilyenre számított, de a legnagyobb ellenzéki párt is alulmúlta a várakozásokat.

  • Tippek
  • Árfolyam