Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

700 kárbejelentés történt a vihar miatt

2009.06.17. 17:04
2009. június 17-én délután kettő óráig 700 kárbejelentés érkezett a június 16-i, Zala, Somogy és Baranya megyékben bekövetkezett viharkárok kapcsán, áll a Generali-Providencia Biztosító Zrt. közleményében.

A jégverés, a vihar és a felhőszakadás következtében leginkább vagyoni károk keletkeztek átlagosan 100 ezer forint értékben. Az eddig becsült kárösszeg 60 millió forint.

A legtöbb bejelentés Pécsről (320 db), Nagykanizsáról (110 db), Kozármislenyből (40 db) és Lenti környékéből érkezett a Generalihoz. A vihar által okozott jellemző károk: tetőcserép sérülések, ablaküveg törések, valamint a jég által az előtetőkben, redőnyökben és a tetők héjazati anyagaiban keletkezett károk.

507 alkalommal a jég, 161 esetben a vihar és 13 helyszínen villámcsapás okozta a károkat. Baranya megyéből olyan villámcsapásról is érkezett bejelentés, ahol a kár mértéke meghaladja a fél millió forintot.