Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Metángáz mérgezett meg hét magyar bányászt Spanyolországban

2009.06.17. 09:48
Metángáz-mérgezést szenvedett hét baranyai bányász a spanyolországi Leon szénbányájában a közelmúltban, de már mindannyian elhagyhatták a kórházat - írta az Új Dunántúli Napló.

A balesetet egy omlásnál kialakult metánkitörés okozta. A gáztól a közelben dolgozó hét bányász elvesztette eszméletét, társaik azonban a segítségükre siettek, így idejében kórházba kerültek.

Várbíró Zsolt, a bányászokat kiszervező 2M Mecsek Marketing Kft. vezetője elmondta: öt bányász még aznap elhagyhatta az egészségügyi intézményt, kettőt két napig benntartottak megfigyelésre. Négy bányász azóta újra munkába állt, hárman még táppénzen vannak.

A cég közvetítésével nyolc éve dolgoznak magyar bányászok Spanyolországban. Leon tartományban jelenleg mintegy száz magyar bányászt alkalmaznak, többségük komlói - olvasható a baranyai napilapban.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!