Nem ment be a rendőrségre a tatárszentgyörgyi tűz koronatanúja

2009.06.22. 13:48
A ház őrzésével megbízott férfi telefonon megígérte, vallani fog, de meggondolta magát. Az ő lakókocsijában is találtak benzint.

Telefonon önként jelentkezett, ám ígérete ellenére nem jelent meg a rendőrségen az a férfi, akit a múlt csütörtök hajnali tatárszentgyörgyi tűzeset felderítése kapcsán kerestek, illetve keresnek a nyomozók - közölte Kocsis István, a Dabasi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

Mivel a kiégett ingatlan mellett álló lakókocsiból a tűzeset idején eltűnt a ház őrzésével megbízott férfi, a rendőrség azonnal keresni kezdte őt, de nem találta.

A férfi - aki a rendőrség reményei szerint számos információval rendelkezhet az esetről és ahhoz akár "közvetlenül" is kapcsolódhat - a napokban telefonon jelentkezett a dabasi rendőrségen, és vállalta, hogy hétfőn 9 órakor megjelenik tanúkihallgatásra, ám eddig nem ment be a kapitányságra.

Az MTI információi szerint azt tervezték, hogy a kulcsfontosságúnak látszó tanút poligráfos vizsgálatnak vetik alá, azonban ez egyelőre meghiúsult.

A nyomozók ismét végigjárják a fiatalember vélhető tartózkodási helyeit, ám ha nem bukkannak rá, valószínűleg körözést adnak ki ellene.

Csütörtökön kora hajnalban eddig ismeretlen körülmények között kigyulladt és teljesen leégett Tatárszentgyörgyön egy vadonatúj, rendezett környéken álló ház. A ház belsejét benzinnel locsolták fel és a lakókocsiban is benzint találtak egy kannában a helyszínelők.

Az eset a rendőrség közlése szerint semmilyen összefüggésben sincs az elmúlt időszakban romák sérelmére elkövetett bűncselekményekkel.