Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Újabb vietnami drogházat füleltek le

2009.06.24. 12:57
Heti több száz millió forintot kereshetnek annak a vietnami hálózatnak a tagjai, akik nagyméretű ingatlanokat vesznek bérbe, hogy ott marihuánát termesszenek. Most Gödöllőn bukott le egy ültetvény, a rendőrök 1400 tövet foglaltak le, a zsákmány piaci értéke körülbelül 150 millió forint.

Újabb vietnamiak által bérelt házban találtak nagy mennyiségű marihuanát a rendőrök júniusban, ezúttal a Pest megyei Gödöllőn. (Eddig Budapesten, illetve június elején Győrben találtak a rendőrök olyan épületeket, amelyeket vietnamiak béreltek, hogy drogot termesszenek bennük.) A rendőrség szerint egy gödöllői férfi még június 15-én jelentette be, hogy házában, amit februárban vietnámiaknak adott bérbe, valószínűleg marihuánát termesztenek. A bejelentő azt is elmondta, hogy bérlői hetek óta nem jelentkeztek, és a bérleti díjat sem fizették.

A rendőrök kimentek a házhoz, ahol igazságügyi szakértővel tartottak helyszíni szemlét. Azt tapasztalták, hogy a ház majdnem minden helyiségét hőszigeteléssel, világítástechnikával tették alkalmassá marihuána termesztésre. A rendőrség összesen majdnem 1400 tő kendert foglalt le, a kábítószernek minősülő cannabis indica fajtából. A termesztők ráadásul lopták az áramot az értékes és professzionális felszereléseik működtetéséhez, és ezzel több milliós kárt okoztak. A lefoglalt drog értéke körülbelül 150 millió forint. A bérlők nincsenek meg.

Február óta a fővárosban egymás után derítik fel az értékes, vietnámiaknak bérbeadott épületekben a drogültetvényeket a rendőrök. Az ipari méretekben termesztett kábítószerrel heti több százmillió forintot kereshettek a termesztők. Tavasszal 20 ilyen házban tartottak házkutatást és 17 embert fogtak el. Nemrég Győrben is hasonló ügyben kezdtek nyomozni a rendőrök, ott a vietnami termesztők egy 400 négyzetméteres sporttelepen több mint ezer tő marihuánát neveltek.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Vennék
  • Hírek