Vétlen lövés érte az oldi roma család házát

2009.06.24. 17:32
Elkészült a szakértői vélemény, aminek alapján biztos, hogy véletlenül lőtt bele valaki április közepén egy roma család házába a Baranya megyei Oldon. Valószínűleg egy vadász adta le a lövést, de a rendőrség még nem találta meg.

A nemrég elkészült szakértői vélemény alapján már biztos, hogy véletlenül lőtt be valaki egy családi házba még áprilisban a Baranya megyei Oldon.

Április közepén Oldon, egyik este belőttek egy roma család házába. Senki sem sérült meg, mert senki sem volt otthon az öttagú családból. A lövést a ház mögül, az erdős-mezős terület felől adták le. A lövedék először a ház udvarában lévő fa egyik ágát találta el, azt kettétörte, majd a hátsó szoba ablakán keresztül a falba fúródott. Átlyukasztotta a függönyt és a falon lévő szentképet is. Később több vadászfegyvert is lefoglaltak a környéken a rendőrök.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szerdai tájékoztatása szerint a most elkészült szakértői vélemény is megerősíti, hogy vétlen lövés történt Oldon. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoz, a felelőtlen vadászt még nem sikerült megtalálni.