Megsarcolták az idős görög hajómágnást

2009.06.26. 15:43
Az eredetileg ötmilliárd eurós váltságdíjnak végül a harmadát fizette ki elrabolt feleségéért egy görög hajómágnás. A 73 éves asszonyt sofőrjével együtt rabolták el Athénban az előző héten.

Félmilliárd forintnak megfelelő összegű váltságdíjat fizetett 73 éves felesége szabadon engedéséért egy görög hajómágnás, közölte a görög rendőrség pénteken. Arisz Teodoridész feleségét egy hete rabolták el Athén déli részén sofőrjével együtt, röviddel azután, hogy elhagyta otthonát.

A 73 éves nő elrablói a sofőrt megverték, még aznap szabadon engedték, majd felvették a kapcsolatot a hajómágnással. A túszejtők eredetileg ötmillió eurót (1,3 milliárd forint) követeltek Arisztidész Teodoridisztől felesége szabadon engedéséért, de a váltságdíjat végül sikerült 1,8 millió euróra csökkenteni.

A nőt a pénz átvétele után, péntek hajnalban engedték szabadon. A rendőrség közlése szerint a az emberrablók jól bántak túszukkal, aki egészségesen került elő.

Görögországban alapvetően ritkák az emberrablások, azonban az elmúlt egy évben több esetben is prominens családok tagjaira csaptak le emberrablók.

Januárban a 74 éves Periklész Panagopulosz görög hajómágnás szabadon engedéséért harmincmillió eurót (8,2 milliárd forint) fizetett családja, egy héttel azután, hogy Kalasnyikovokkal felfegyverzett emberrablók fényes nappal túszul ejtették. 2008 júniusában pedig a legnagyobb görög alumíniumvállalat tulajdonosát rabolták el, akit 12 millió euróért (3,3 milliárd forint) engedtek el.