Elsodorta a Rába a Mikulás-ruhás úszót

2009.06.27. 14:38
Elsodorta a megáradt Rába azt a rábahídvégi férfit, aki korábban azzal vált ismertté, hogy Mikulás-ruhában úszott át tavakon, folyókon.

Eltűnt a megáradt Rábában egy rábahídvégi férfi szombaton, nem sokkal 11 óra előtt. Az 50 éves helybéli lakos Mikulás-jelmezben gyalogolt be a vízbe, hogy átússza az áradó folyót, de a víz elsodorta, írja a Vas Népe.

Rigler István, a Képzelő-Erő Képző Egyesület ügyvezetője, korábban polgármesterjelölt is volt a faluban. A parton összegyűlt emberek azt is látták, hogy a Rába-híd csárda felöli oldalán megpróbált kimászni a folyóból, de sikertelenül: a férfit az óriásira szélesedett folyó elvitte Püspökmolnári felé.

Fotó: Szabó László (olvasó)/Vas Népe

A Vasvári Tűzoltóság munkatársai kezdték keresni, majd a körmendi tűzoltók egy motorcsónakkal indultak segítségére. A csapathoz csatlakoztak vadvizi kajakosok is, egyelőre azonban nem találják a férfit. A piros Mikulás-jelmezt már kisodorta a víz a partra.

A rendőrség egyelőre bízik abban, hogy hátha sikerült valahol mégis kimásznia a folyóból, ezért arra kérik a környéken lakókat, hogy ha valaki találkozott vele, értesítse a rendőséget.

Rigler István korábban többször vállalkozott hasonló mutatványokra, két éve átúszta Mikulás-ruhában a szombathelyi Csónakázó-tavat és a Dunát is.

A Vas megyei rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy sok helyen életveszélyes a folyó partján tartózkodni, a felázott talaj laza, a töltések is csúszósak, a gyors sodrás miatt tragédiával végződhet a kíváncsiság.