Megint vaddisznók kóboroltak Budapesten

2009.06.27. 01:27 Módosítva: 2009.06.27. 12:39
A tűzoltók szerint az időjárás miatt menekülnek a vadállatok a városba. Legutóbb öten mentettek ki a budai rakparton egy vaddisznót a Dunából, most a sok riasztás miatt nem tudtak kimenni.

Akárcsak egy hónapja, most is vaddisznót láttak a fővárosi Duna-parton. Ezúttal nem a budai, hanem a pesti oldalon, a Parlament és a Képviselői Irodaház között figyelt fel pénteken éjfél előtt pár perccel két bicikliző lány egy megtermetett állatra. A rémült és zavart vaddisznó az autók között átrohant az úton, és a folyóparton a Dunába ugrott.

Fotó: police.hu

A két szemtanú felhívta a tűzoltókat, de az ügyeletes azt mondta, hogy az időjárás és a magas vízállás miatt nagyon sok riasztást kaptak, nem tudnak kimenni a helyszínre. (Május végén a tűzoltók mentették ki a folyóból a budai rakparton vízbe ugró vaddisznót, igaz öten kellettek ahhoz, hogy a riadt állatot kihúzzák a partra, megkötözzék és átadják a Budakeszi Vadaspark munkatársainak.) Az ügyeletes szerint valószínűleg a viszontagságos időjárás miatt menekülnek a vadállatok a városba.

A megduzzadt folyóban úszó állatot a két lány megpróbálta a partról követni, de az végül eltűnt a szemük elől.

Befogtak egy vaddisznót a Margitszigeten

Szombat kora reggel a rendőrök szorítottak sarokba egy vaddisznót, ami a Margitszigetnél mászott partra és szabadon kószált. A vaddisznó hajnal öt körül tűnt fel a Japán kert közelében. Az állatot a rendőrök vették észre, és követték. A vaddisznó a Margit híd felé szaladt, és végül a Hajós Alfréd Sportuszoda hátsó bejáratnál kötött ki, ahol beszorult a kapu vasrácsai közé. A helyszínre állatbefogót hívtak, akik végül elszállították. A vaddisznót feltehetően a megáradt Duna sodorta magával, így keveredhetett a fővárosba.

Azt, hogy a két állat esetleg ugyanaz lett volna, nehéz megmondani, bár annak kicsi a valószínűsége, hogy a Parlamentnél a folyóba ugrott vaddisznó az árral szemben, felfelé úszott volna a Margitszigetig.