Ida
6 °C
9 °C

Zeneportálon gyülekeztek a pedofilok

MTI/Index
2009.06.28. 15:23
Kétezer ember használta azt a zenei weboldalt, amelynek a fórumán gyerekpornófilmeket csereberéltek.

Svájcban lelepleztek egy nemzetközi pedofilhálózatot, amelynek a tagsága hetvennyolc országra terjed ki. A szervezetben legalább kétezer ember ténykedett

A svájci szövetségi rendőrség a Vaud kantonban működtetett weboldal forgalmát figyelve találta meg az egyik feltöltőt, az Interpol nemzetközi rendőrszövetségtől kapott tipp alapján.

A portál eredetileg hip-hop zenével foglalkozott, de a fórumán ismeretlenek gyerekpornófilmeket rejtettek el. Eva Zwahlen, a svájci szövetségi rendőrség szóvivője közölte, hogy a rendőrség az Egyesült Államokban, Lengyelországban, Görögországban nyomoz az ügyben.
Svájcban 32 férfit gyanúsítanak részvétellel a hálózatban.

A napokban több letartóztatásról is beszámolt a nemzetközi sajtó. Az AFP hírügynökség beszámolója szerint Mexikóban négymillió gyermekpornós képpel és videóval tartóztattak le egy kanadai férfit, aki a hatóságok gyanúja szerint egy észak-amerikai pedofilhálózat vezetője volt.

Skandináviában is fölszámoltak egy pedofilcsoportot, húsz dániai, tizenöt norvég, és 23 svéd és finn lakásban tartottak házkutatást. A Copenhagen Post cikke szerint a gyanúsítottak fájlcserélő hálózatokon terjesztettek gyerekpornót.

Görögországban húsz embert tartóztattak le gyerekpornográfia gyanújával, írja a UPI. A görög rendőrség digitális bűncselekményekkel foglalkozó csoportja a német kollégáikkal három hónapot töltöttek a bűnözők megfigyelésével. A letartóztatottak közt van iskolai tanár és egy iskolabusz sofőrje.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport