Nyomozás indult a fuzáriumszennyezés miatt

2009.07.04. 10:52 Módosítva: 2009.07.04. 14:13
A Bács-Kiskun Megyei élelmiszerbiztonsági hatóság feljelentést tett a Cerbonának szállító bajai malom ellen, hogy megtudják, hogyan fordulhatott elő a szennyezés. A malom vezetője szerint véletlen történt.

"Gondatlanságból elkövetett, rossz minőségű termék forgalomba hozatalának vétsége miatt ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya egy bajai malomnál történt fuzáriumtoxin-szennyezés miatt" - mondta el Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A megyei élelmiszerbiztonsági hatóság még csütörtökön tett feljelentést, hogy kiderüljön, hogyan fordulhatott elő ilyen mértékű szennyezés a malomnál.

A bajai malom igazgatója szerint véletlen történt

A bajai Diamant Malom International Kft. ügyvezető igazgatója korábban azt mondta: az egyik munkafázisban véletlenül használtak fel az elkülönített fertőző gabonából, így kerülhetett fuzáriumtoxin a társaság bizonyos termékeibe.

A Cerbona Zrt. 117 tonna tésztát hívott vissza, és 137 tonnát zárolt a saját raktárában, mert a késztermékek ellenőrzése során kiderült, hogy deoxinivalenollal fertőzött alapanyagból készültek. A felhasznált durum dara a bajai malomból származott.

  • Tippek
  • Árfolyam