Tüntetés az ercsi diszkóverekedés miatt

2009.07.09. 16:01 Módosítva: 2009.07.09. 16:01
Békés demonstrációra készülnek a település lakói a Fejér megyei Ercsiben, az utóbbi időben elszaporodott bűncselekmények miatt. Legutóbb szombat éjjel történt súlyos bűncselekmény: az egyik szórakozóhelyre egy csoport fiatal ment be, és minden előzmény nélkül megverte a vendégeket. Négyen már az előzetesben vannak.

A demonstráció szervezői arról tájékoztattak, hogy a verekedők néhány héttel ezelőtt védelmi pénzt kértek a söröző tulajdonosától. A szombati verekedésre azért került sor, mert a tulajdonos nem volt hajlandó fizetni.

A demonstrációt július 15-én 17 órára szervezik a polgármesteri hivatal elé, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint azonban az erről szóló bejelentés még nem érkezett meg. A szervezők azt szeretnék elérni, hogy álljon helyre a rend a településen.

Szombat éjszaka az egyik ercsi szórakozóhelyen fiatalok jelentek meg, és ok nélkül ütlegelni kezdték a vendégeket. A mentők három embert szállítottak kórházba orr-és állkapocstöréssel, egyikük még mindig kórházban van.

R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: a verekedők közül 11-et már sikerült azonosítani, négyüket előzetes letartóztatásba helyezte csütörtökön délután a bíróság.

Előzetes letartóztatásba helyezett négy fiatalt a bíróság csütörtökön az Ercsiben a hétvégén történt csoportos garázdaság résztvevői közül. Egy gyanúsított szabadlábon védekezik, hárman őrizetben vannak, három résztvevőt pedig még keresnek - közölte a rendőrség. A vasárnapra virradóra történt tömegverekedés résztvevői közül 11 embert azonosított a rendőrség, mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.