Újabb testrészdarabok a lezuhant repülőből

2009.07.09. 14:15
Feltehetően a június utolsó napján szerencsétlenül járt jemeni utasszállító repülőgép áldozatainak testmaradványaira bukkantak a Comore-szigetek partjainál helyi halászok csütörtökön.

A katasztrófa után létrehozott válságtörzs egyik illetékese arról számolt be, hogy az értesítés vétele után azon nyomban egy mentőcsapatot küldtek a térségbe, hogy kiemeljék a maradványokat, majd azokat a Comore-szigetek fővárosában, Moroniban a fellelt testrészek tárolására létesített halottasházba szállítsák.

Szerda este magas rangú Comore-szigeteki kormányküldöttség érkezett Tanzániába, hogy az afrikai országhoz tartozó Mafia szigetére utazzon. Hétfő óta ugyanis a szigetet körülölelő tengerben 13 holttestet találtak. A tetemeket nemzetközi szakértői csoport vizsgálja meg, hogy megállapítsa, a Yemenia légitársaság gépének utasai voltak-e.

Az Airbus A310-es típusú gép 153 emberrel a fedélzetén a jemeni fővárosból, Szaanából tartott Moroniba, a Mozambiki-csatornában, Madagaszkártól mintegy 300 kilométerre északnyugatra és az afrikai kontinenstől ugyancsak hasonló távolságra keletre fekvő Comore-szigetek fővárosába.

Rossz időjárási körülmények - száz kilométeres széllökések - között zuhant le a célállomástól nem messze június 30-án a kora hajnali órákban. A szerencsétlenséget egy 12 éves kislány élte túl.