Tizenhét gyermekes házaspárt végeztek ki Floridában

2009.07.16. 20:01 Módosítva: 2009.07.16. 20:05
Fekete ruhába öltözött banda tört be egy floridai házba, ahol egy házaspár élt 17 gyerekükkel. A támadók lelőtték a szülőket, és elmenekültek a páncélszekrénnyel. A rendőrség eddig nyolc gyanúsítottat fogott el.

Küzdősportok művelőinek öltözött fekete ruhás elkövetők végeztek egy 17 gyerekes floridai házaspárral, majd eltűntek a család páncélszekrényével, az amerikai rendőrség katonai pontossággal végrehajtott bűncselekményről beszél.

A hatóság eddig nyolc gyanúsítottat fogott el. Az őrizetbe vettek között egy 16 éves tinédzser és egy 47 éves nő is van, a gyanúsítottak gyilkosság vádjával kerülnek bíróság elé, számolt be Escambia megye rendőrsége.

A házaspár 13 árvát fogadott örökbe, többségük sérült, például Down-szindrómás. A meggyilkolt szülők - a 66 éves Byrd Billings és 43 éves felesége, Melanie - célja az volt, hogy biztonságos életet nyújtsanak gyermekeiknek, akik közül a legfiatalabb még kisbaba. A pár legidősebb lánya folytatni akarja szülei munkásságát, és együtt akarja tartani a családot.

David Morgan seriff szerint a rablást alaposan megtervezték, a banda legalább 30 napon át készült a bűntettre, a biztonsági kamerákkal azonban nem sikerült megküzdeniük. A Billings házaspár azért kamerázta be a birtokot, hogy könnyebben szemmel tudják tartani gyerekeiket. A kamerák kikapcsolásával megbízott elkövető nem tudta hatástalanítani a megfigyelőrendszert.

A rendőrség így végignézte a július 9-én történteket. A betörők a ház különböző pontjain hatoltak be, a támadás idején kilenc gyerek volt otthon. Ők sértetlenül megúszták, a szülőkkel azonban golyó végzett. Az egész nem tartott tovább tíz percnél, a banda összesen négy percet töltött a házban, majd egy piros járművel elmenekült, számolt be a seriff.

Az elkövetők nyomára a jármű alapján akadtak rá, a tettesek közül az egyik a légierő különleges egységének a tagja volt, egy másik - büntetett előéletű - küzdősportokat tanított. Bűntársaik - akiknek kora 16 és 56 év között mozog - alkalmi munkákból éltek. A nyomozás szerint az elkövetők egy autómosóban találkoztak.

A 47 éves nő az egyik bandatag főbérlője volt. A nő szerepe, csakúgy mint az igen tehetős házaspár széfjének tartalma, egyelőre nem ismert.