Valér
1 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

Magyar halott a horvátországi viharokban

2009.07.18. 19:01
A viharos időben leguruló kövek miatt halt meg egy magyar állampolgár szombaton a horvátországi Krk szigetén, más adriai partszakaszon anyagi károkat okozott az ítéletidő.

A Jutarnji List napilap internetes kiadása a Tengermellék-Hegyvidék (Primorsko-Goranska) megyei rendőrkapitányság közlésére hivatkozva számolt be arról, hogy kőgörgeteg okozta egy magyar állampolgár halálát Krk szigetén. A tragédia Stara Baska és Punat települések között, egy nem kiépített strandon történt, a rendőrség vizsgálatot indított.

A zágrábi magyar nagykövetséget a rendőrség arról tájékoztatta, hogy valószínűleg a kőomlás okozta a tragédiát, de a 48 éves férfi holttestét a fiumei patológiára szállították boncolásra. Ugyancsak 48 éves társát Fiuméban kórházban ápolják. A sérült állapota kielégítő. A Magyar Televízió Híradójának információja szerint a két férfi csónakkal vadkempingezni indult a sziget déli részén egy öbölbe, a hajnali viharban itt zúdult rájuk a kőgörgeteg. Az elhunyt férfi társa egyedül nem tudott visszaevezni Stara Baskába, ezért úszva ment vissza, hogy segítséget kérjen.

Horvátország adriai partszakaszán a viharos időjárás több helyütt is gondokat okozott. A horvát HRT televízió arról számolt be, hogy Zára kikötőjében két komphajó összeütközött a heves széllökések miatt, de senki nem sérült meg. A vízi mentőknek több hajóról is mentenie kellett az utasokat és a személyzetet, számos vízi járművet össze is törtek a hullámok. A hegyi mentőknek a Velebit-hegységben kellett hegymászókat mentenie.