Meghalt egy ember a dunakeszi repülőnapon

2009.07.18. 15:54 Módosítva: 2009.07.18. 17:06
Dunakeszin lezuhant egy Zlin típusú kisgép, egy biztonsági őr meghalt a balesetben, a gép pilótája pedig súlyosan megsérült.

A nem hivatalos közlés szerint egy hatvanéves férfi vesztette életét a repülőnapon. A férfi a repülőtéren dolgozott biztonsági őrként, és éppen sétarepülésre várt, amikor a tragédia történt. A Zlin típusú kisgép már éppen a búcsúkört tette meg a repülőtér felett alacsony magasságban, amikor egy hirtelen széllökés a földhöz csapta.

Az áldozatot több mint negyedórán át próbálták újraéleszteni a mentők. A gép pilótája súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel vitték kórházba.

Bogosi Tibor, a budapesti Árpád kórház ügyeletvezetője elmondta, hogy a súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett pilóta állapota stabil. A gép a nézők soraiban egy 12 éves gyereket is súlyosan megsebesített, az ő állapotáról viszont egyelőre nincs információ.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense közölte: többen, közöttük a Közlekedésbiztonsági Hatóság és a Légiközlekedési Hatóság is vizsgálódnak az ügyben. Ez utóbbi szerv szakvéleménye fontos adalék lesz a nyomozást végző Dunakeszi Rendőrkapitányságnak a légi baleset pontos okainak kiderítéséhez. Kovács László, Dunakeszi rendőrkapitánya szombat este azt mondta: a szemtanúk elmondása szerint egy hirtelen széllökés miatt zuhant le a kisgép, ám a végleges és pontos tények megállapításáig hosszas nyomozást kell lefolytatniuk, számtalan szakértő bevonásával. A pilótát még nem sikerült meghallgatniuk.

Ballonvadászat

Dunakeszin szombaton rendezték a Ballonvadászat fantázianevű rendezvényt, amit a Hungarocontroll és a Lufthansa közösen szervezett.

A ballonvadászat során kettes kötelékekben érkeznek a repülőgépek a feladat helyszínére. Jelzésre a kísérő kiválik, majd a vezérgép pilótájának kérésére felbocsátják a héliummal telt ballont. Amikor a ballon mintegy kétszáz méter magasságra ér, a pilóta megpróbálja levadászni.

Ha sikerül, a várakozó légtérbe repül, hogy átadja a lehetőséget kísérőjének. Egy-egy gép három alkalommal próbálhatja meg levadászni a ballont. Ha a küldetés véget ért, a gépek kötelékben hagyják el a versenypályát.