Szervác, Imola
12 °C
18 °C

Ukrajnában betiltották a lóverseny-fogadásokat

2009.07.19. 11:16
Az új szerencsejáték-törvény tiltja a nem állami rendezésű eseményeken a sportfogadást. Felvirágozhat a zugbukmékerek világa.

A lóversenyeken zajló fogadások is a nemrég elfogadott szerencsejáték-ellenes törvény hatálya alá kerültek Ukrajnában - adta hírül az ukrán UNIAN hírügynökség. Sajtóvélemények szerint az intézkedés a zugbukmékerek felvirágzásoz fog vezetni. A kijevi lóversenypályán sem tétre, sem helyre nem fogadhatnak a lovi szerelmesei az ország legnagyobb eseményén, a négyévesek derbijén. A szerencsejátékok betiltásáról szóló júniusban elfogadott törvény ugyanis a nem állami lebonyolítású sportfogadásokra is kiterjed.

A lósport kedvelői szerint ezzel az intézkedéssel a lóversenyek sava-borsa fog eltűnni, ami szürkévé teszi a versenyeket. Az UNIAN híradása szerint a kijevi lóversenypálya látogatói között több százra tehető azoknak a száma, akik már 30-40 éve áldoznak a fogadás szenvedélyének. Márpedig ezek az emberek ezt követően is meg fogják tenni tétjeiket, ha másutt nem, hát egymás között vagy illegális bukmékereknél.