Le akarták fejelni a buszvezetőt

2009.07.21. 21:07 Módosítva: 2009.07.21. 21:07
Heti gyakorisággal verik mostanában a sofőröket: Újpesten egy férfi azért akarta lefejelni a buszvezetőt, mert nem volt érvényes jegye. Ózdon szintén emiatt ugrottak neki egy sofőrnek, Budapesten pedig szemen vágták a vezetőt, amikor szóvá tette, hogy nem kellene szétlocsolni a szeszt a járművön.

Megtámadták egy távolsági busz vezetőjét. Az eset a Volánbusz Vác és Budapest között közlekedő járatán történt. A 32 éves férfi csak Dunakesziig váltotta meg a jegyét, végül azonban Budapestig utazott. Amikor ezt a sofőr szóvá tette, az utas dulakodni kezdett, le akarta fejelni a buszvezetőt, aki azonban félreugrott, így nem sérült meg. A garázdálkodó utast az újpesti rendőrök őrizetbe vették, az ügyben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indul eljárás.

A jelek szerint a sofőrverés egyre inkább népi sporttá válik. Ózdon például éjszaka egy garázda társaság akart megfegyelmezni egy sofőrt, mivel az szóvá tette, hogy nem vettek jegyet. Az esetnek a rendőrségen lett vége, ugyanis a sofőr magára zárta a vezetőfülke ajtaját, és a kapitányságra vitte a randalírozókat.

Egy villamossofőrről a szegedi kórházban készítettek látleletet vasárnap, mivel amikor közölte az egyik felszálló hölggyel, hogy nem érvényes a jegye, az asszony fejbe zúzta a táskájával. Pár nappal előbb egy utas azért verte meg szintén Szegeden a villamosvezetőt, mert az nem akart ott megállni, ahol ő lakik.

Július elején pedig Budapesten hangoskodott két férfi, és locsolta szét a járműben a nála lévő italokat. Ekkor szólt rájuk a sofőr. Azt mondta, hogy addig nem megy tovább, amíg nem szállnak le. Ezután az egyik férfi benyomta a vezetőfülke ablakát és kétszer megütötte a sofőrt, akit jelenleg szemsérüléssel kórházban ápolnak.