Túlszámlázó pultosokat vettek őrizetbe

2009.07.22. 15:49
A rendőrség őrizetbe vette egy budapesti szórakozóhely öt alkalmazottját, akik még a hónap elején azzal fenyegettek meg három spanyol fiatalembert, hogy megveretik őket, ha nem fizetnek ki két viszkiért és egy sörért több százezer forintot - közölte a BRFK.

A nyomozók szerint még július 5-én a három spanyol fiatalember betért egy Üllői úti éjszakai szórakozóhelyre, ahol italt rendeltek. A fizetéskor a pincér több százezer forintról szóló számlát tett eléjük. A három fiatalember sokallotta az árat, de a pincér közölte velük: ha nem fizetnek, akkor hívja a barátait, akik megverik őket.

A vitához csatlakozott a pultosnő is, és szintén közölte a sértettekkel, hogy hív valakit, aki megveri őket. Ekkor az egyik sértett telefonálni próbált a rendőrségnek, de mivel nem volt térerő, megpróbált kimenni a pincéből társaival, azonban a pincér és a pultos hölgy elállta útjukat.

A fenyegetések hatására a sértettek felajánlották, hogy bankkártyával fizetnek, azonban a személyzet tájékoztatása alapján erre nem volt lehetőség, így automatánál kellett pénzt kivenniük.

Az alkalmazottak közölték, hogy csak ketten mehetnek el, egy társuknak addig a bárban kell maradnia, amíg a követelt összeget ki nem fizetik.

A fiatalembereket egy bankautomatához kísérték, ahol pénzt vettek fel, majd együtt visszamentek a bárba.

Ekkor ismét vita alakult ki a számla végösszege miatt a sértettek, valamint a személyzet között, amelynek során a pultos becsapta a bejárati ajtót és ismét megfenyegette a sértetteket. A pincér is közölte, hogy hívja a barátait.

Ezután a turisták kifizették a követelt összeget.

A három fiatalember feljelentést tett, ez alapján kedden a BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Osztályának munkatársai elfogták a szórakozóhely öt alkalmazottját. A gyanúsított négy nő és férfi előzetes letartóztatására a rendőrség előterjesztést tett az ügyészségnek.