Elcseréltek két holttestet Gyömrőn

2009.07.23. 14:21
Megdöbbenve vette észre egy család, hogy nem a szerettük, hanem egy idegen nő holtteste került a koporsóba. Az eset miatt az elhunyt fia dulakodott a Szomorú Szív Szolgálat egyik alkalmazottjával, de erre eltérően emlékeznek.

Saját halottja helyett egy ismeretlen idős nő holttestét találta a koporsóban egy pilisi család, amikor a helyi ravatalozóban végső búcsút akart venni az elhunyttól – közölte a hozzátartozók egyik barátja, Petkov Ferencné Andrási Györgyi. A család az előkészületekkel megbízott, gyömrői Szomorú Szív Szolgálatot hibáztatja és feljelentést tesz.

Mivel a boncolás Gyömrőn történt, a múlt szombaton elhunyt asszony holttestének temetésre való előkészítésével a gyömrői Szomorú Szív Szolgálatot bízta meg a család. A pénteki temetést megelőző zártkörű búcsún a pilisi, Pándi úti temető ravatalozójában azonban megdöbbenve vették észre, hogy a koporsóban egy idegen, 80 éves nő fekszik. A cserét a család azonnal jelezte telefonon a Szomorú Szív vezetőjének, így közel két óra múltán megkerült a nagymama holtteste, igaz, előkészítetlenül.

Már a csere is mélyen felháborította a gyászolókat, ám az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor a gyömrői vállalkozó két munkatársa a kezében infúzióval a koporsóban fekvő idegen holttestet szinte átdobta a papírkoporsóba, hogy helyére tegye a megfelelő holttestet.

A család szóvá tette a kegyeletsértő módszert és másik koporsót kért, mire válaszul az egyik alkalmazott majdnem megverte az elhunyt fiát – mondta Misányi Tiborné, az elhunyt menye. A család feljelentést tesz a Szomorú Szív Szolgálat ellen a monori rendőrségen.

Nagyon sajnálják

"Nagyon sajnálom a történteket, de emberek vagyunk, tévedhetünk" - mondta Herczeg József, a Szomorú Szív Szolgálat vezetője, aki szerint visszaadni a befizetett pénzt, sőt akár a temetkezési költségeket, illetve az esetlegesen felmerülő kártérítést is állja.

Herczeg József úgy véli, a pilisi temetkezési vállalkozónak is kötelessége lett volna az átvett test azonosítása, így nemcsak ő hibázott. A temetői dulakodással kapcsolatban megjegyezte: az elhunyt fia akarta megverni a cég egyik alkalmazottját és nem fordítva.