Káosz az M7-esen

2009.07.29. 13:51 Módosítva: 2009.07.29. 17:02
Három különböző balesetben összesen kilenc jármű ütközött össze az M7-es autópályán szerda délelőtt, négy sérültet vittek kórházba a mentők.

Az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalán két baleset is történt. Előbb a 36-os kilométernél, Martonvásárnál két autó ütközött össze, ketten könnyebben megsérültek. Később a 35-ös kilométernél karambolozott négy autó, itt nem sérült meg senki.

Szabadbattyánnál nem sokkal 12 óra előtt három gépkocsi ütközött össze. A mentők két gyereket vittek a fehérvári kórházba, mind a ketten könnyű sérülést szenvedtek. Az autók a belső forgalmi sávot foglalják el, így félpályán, a külső forgalmi sávban halad a forgalom.

A Budapest felé vezető oldalon nem sokkal 10 óra előtt egy őz okozott kisebb fennakadást. Az útellenőrök Szabadbattyánnál a vadkerítésen belül vették észre a sérült, vérző állatot. Nem sokkal később a járőrök lelassították a forgalmat, így a vadászok - amikor a pályán nem volt jármű - a leállósávról kilőtték az őzet.

Útlezárás Zámolynál

II. világháborús robbanótesteket találtak a Fejér megyei Zámoly határában. A munka órákig is eltartott, így a rendőrség erre az időre lezárta a Székesfehérvárról Zámolyra vezető utat. Az autósok Lovasberény és Söréd felé kerülhettek A Fejér Megyei Rendőr- főkapitányság tájékozatása szerint a tűzszerészek Zámoly közelében eddig összesen 18 darab 120 milliméteres aknavető gránátot, 8 darab különböző típusú repeszromboló gránátot és 5 darab szintén különböző típusú kézigránátot találtak. Az órákig tartó munka miatt a rendőrök Zámolyról Székesfehérvár felé vezető utat lezárták, délután 3 óra óta azonban ismét zavartalan a forgalom.  (FH)