Súlyos drogmérgezés Dunaújvárosban

2009.08.03. 17:59
A rendőrség a hétvégén elfogott két fiatalt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy július végén egy dunaújvárosi szórakozóhelyen kábítószert csempésztek hat ember poharába, akik emiatt kórházba kerültek. A fiatalokat a bíróság hétfőn előzetes letartóztatásba helyezte.

Mint ismert, másfél hete hat fiatal lett rosszul egy dunaújvárosi szórakozóhelyen. Négyüket a mentők mérgezés gyanújával kórházba szállítottak, míg ketten a saját lábukon mentek be. Ketten életveszélyes állapotba kerültek, őket lélegeztetőgépre tették. Másik négy társuk szervezetéből gyorsan kiürült a drog, így ők már másnap hazamehettek.

Kiderült, a fiatalok nem először kerülnek kapcsolatba a kábítószerekkel, így felmerült a túladagolás illetve GINA nevű parti-drog használatának lehetősége. Az ügy felderítésére a dunaújvárosi rendőrkapitány nyomozócsoportot hozott létre, és egy héten belül meg is találták a felelősöket.

Egy nagyvenyimi férfié volt a szer, amelyet saját maga, illetve a barátai használtak. A mérgezés éjjelén is volt nála: egy fél literes palackba töltötte, és barátaival együtt egy dunaújvárosi sörözőben, italukba töltve fogyasztották azt . Ő maga viszont rosszul lett a drogtól, és el is ájult. A társaságában volt két mezőfalvi fiatalember is: ők a kocsijába tették az eszméletlen férfit, pénzét és a szert tartalmazó palackot pedig elvették, ezután mentek a szórakozóhelyre, ahol a drogot az ott mulatók poharába csempészték.

A rendőrök a két fiatalt - egy 17 és egy 24 évest - szombaton fogták el, ellenük lopás, két rendbeli életveszélyt okozó testi sértés, valamint négy rendbeli súlyos testi sértés gyanúja miatt indult eljárás. A bíróság hétfőn mindkettőjüket előzetes letartóztatásba helyezte.

A rendőrség közben kihallgatta a szer tulajdonosát is, és házkutatást is tartottak nála. A lakásban több, fél literes palackra bukkantak, benne szúrós szagú anyagmaradvánnyal. Ezeket még vizsgálják a szakértők.