Vanda, Paula
-4 °C
3 °C

Halálra etették Bensont, a 29 kilós pontyot

2009.08.04. 14:05 Módosítva: 2009.08.04. 14:05
Benson a tó felszínén lebegett, hassal felfele. Az állítólag 25 éves, 29 kilós ponty a Bluebell tavak horgászainak kedvence volt. "Felnőtt férfiak hívtak zokogva" - mesélte a tragikus esetről a tavak tulajdonosa, aki hal halálának gyanús körülményei ellenére sem kezd boszorkányüldözésbe.

Elpusztult Benson, a neve ellenére nőstény ponty. A Bluebell tavak királynőjét az összes környékbeli horgász ismerte. Több mint hatvanszor fogták ki, mindenki szerette, írja a Guardian.

A többszörös díjnyertes állatot a múlt héten találták hassal felfelé a tó felszínén. A tavak tulajdonosa és Benson gazdája, Tony Bridgefoot szerint Bensonnal nyersföldimogyoró-túladagolásban pusztult el.

fotó: gofishing.co.uk
fotó: gofishing.co.uk

Gyanúját erősíti, hogy a tóban és a vödrökben a tóparton földimogyorót találtak. "Felettébb gyanús, hogy némi felfőzetlen csali kerülhetett a vízbe" - nyilatkozta a Guardiannek.

De nem gyanakszik szándékosságra. Benson "a nép hala volt, a horgászok kvázi adoptálták, a szívükbe fogadták. Nem lesz boszorkányüldözés, megesik az ilyen."

Bridgefoot szerin a hal amúgy híresen mohó volt, "nem is nőhetett volna ekkorára másképp. A többi hal evett volna pár szem mogyorót, aztán odébbment volna."

Benson, akit egyszer Nagy-Britannia kedvenc pontyának is megválasztottak, állítólag 25 éves volt. Mohósága miatt könnyű volt kifogni, nem volt nap, amikor valaki ne mérlegelte volna le büszként a parton. "Felrakták a mérlegre, megcsókolták, fényképezkedtek vele, aztán visszaeresztették. Felnőtt férfiak hívtak zokogva. A legjobban az zokogott, aki már nyolc éve próbálta kifogni, mindhiába" - nyilatkozta Bridgefoot.

A halastótulajdonos biztos benne, hogy Benson utódjai a tavakban vannak. De még sokat kell enniük, hogy anyjuk nyomdokaiba lépjenek.