Elvágták volna öccse torkát

2009.08.06. 15:35
Vádat emeltek öt férfi ellen egy emberrablási ügyben, amelyben egy pénzváltó tulajdonosa öccsének elrablásával próbálta visszaszerezni ellopott pénzét a korábban nála dolgozó lánytól. Megfenyegették a nőt, hogy elvágják testévre torkát, ha nem adja vissza a tízmillió forint értékű eurót, a lány azonban értesítette a rendőröket, akik elfogták az emberrablókat.

Fegyveresen elkövetett emberrablás miatt vádat emelt a Fővárosi Főügyészség négy férfi ellen, ötödik társukat személyi szabadság megsértésével vádolják, közölte a főügyészség sajtóirodája csütörtökön. Az eljárás a Fővárosi Bíróságon folytatódik.

A tájékoztatás szerint a szír állampolgárságú A. Mohammad egy pénzváltóüzletet működtet a VI. kerületben. Itt dolgozott 2008. október 25-étől 28-áig egy nő, aki utolsó munkanapján a pénzváltóból körülbelül tízmillió forint értékű eurót vett magához, majd ismeretlen helyre távozott. A pénzváltó tulajdonosa az ismerősökön keresztül megtalálta a nő öccsét, akit az Újpest-Városkapunál található egyik üzlethez csalt.

A találkozóra a tulajdonosa magával vitt két másik férfit, akik betuszkolták a nő testvérét a szír férfi kocsijába, egyikük pedig fegyvert nyomott az oldalához. Elrablói a nő öccsét egy IV. kerületi gyártelepre vitték, ahol egy autószerelő üzemben már várta őket negyedik társuk. A jordán férfi átkutatta az elrabolt férfi ruháját, mindent elvett tőle, majd megfenyegette, hogy ha nem árulja el, hol van a testvére,akkor lelövik és elássák.

Az elrabolt férfi telefonjáról a szír tulajdonos felhívta a nőt, és megfenyegette, hogy legkésőbb éjfélig vigye vissza a pénzváltóba a pénzt, mert különben elvágják az öccse torkát. Az öt férfi közül hárman az egyikük lakásában tartották fogva a férfit.

A nő ügyvédjének közreműködésével a történtekről értesítette a rendőröket, akik a szír és a jordán férfit az Oktogonnál elfogták. A nő testvérét fogva tartó két ember erre elengedte az elrabolt férfit.