Meggyújtotta támadója nemiszervét egy krétai nő

BBC
2009.08.07. 14:37
Az üdülőtelep éjszakai szórakozóhelyén egy begerjedt és részeg brit turista meztelenül próbált "ismerkedni".

A 26 éves nő elismerte, hogy Sambuca nevű ánizslikőrrel leöntötte, majd lángra lobbantotta a 23 éves brit turista nemiszervét – számol be a BBC. Szerinte a férfi előtte szexuálisan zaklatta.

Az eset Krétán, egy üdülőtelep szórakozóhelyén történt. A helyi rendőrség szerint a férfi részeg volt, és mielőtt a nőt fogdosni kezdte volna, letolta a nadrágját és több több lány felé is a péniszét lengette. A nő állítólag hiába kérte, hogy fejezze be – ekkor öntötte le Sambucával.

A brit külügymnisztérium szerint a férfi a hasán és a mellkasán szenvedett másodfokú égési sérüléseket. Jelenleg egy magánklinikán ápolják. A 26 éves gyanúsított maga jelentkezett a rendőrségen, állítása szerint csak önmagát védte. A nőt hősként ünneplik a szigeten: úgy tekintik, hogy a becsületét védelmezte.

A gyanúsítottat ma hallgatja meg egy vizsgálóbíró Iraklionban. Az ügyet felkapták a görög tévécsatornák, az ország közvéleménye nem sok szimpátiát mutat a pórul járt brit fiatalember iránt. A BBC tudósítása szerint az eset nem egyedi, a görögöket felháborítja az üdülőtelepeken vakációzó brit turisták viselkedése.